Ottar`s fotoblogg

tirsdag 31. oktober 2017

Vintererle (Motacilla cinerea, Gray Wagtail)

Vintererle har i de siste åra hatt en gledelig oppgang her i Dalane (Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal).  Det ser ut som de samme fuglene kommer tilbake hvert år til samme reirplass, og mange unger har blitt ringmerket. Vintererlene her har blitt fotografert på Rekeland i Sokndal, Rogaland, Norway.


Vintererla tilhører erlefamilien og kan forveksles med gulerle, men halen er ekstra lang, og oversiden er mørkt gråblå med nesten svarte vinger. I vårdrakt har hannen svart strupe. Arten har sterk tilknytning til vassdrag. 
Den hekker i store deler av Europa, Nord-Afrika og Asia. Den hekket tidligere meget fåtallig i Norge med tyngden i Oslofjordtraktene, men har de siste 10-15 årene økt betraktelig i antall og utvidet hekkeområdet både vest- og nordover. De 4–6 eggene ruges i 11–15 dager. Ungene er flygedyktige etter 11–13 dager. Vintererla har som regel 2 kull i år.

De fleste trekker sørover om høsten, mens noen overvintrer, derfor har den navnet Vintererle. 3 kommentarer:

 1. Beautiful Grey Wagtail, the last photo is out of this world, excellent.

  SvarSlett
 2. This bird isn't easy to photograph. Surprisingly this wagtail showed up in our garden. Up to now I didn't succeed in taking pictures, too late every time. Hopefully I can show one on m blog in the near future.
  You were lucky, you already have beautiful pictures.
  Greetings, Kees

  SvarSlett
 3. Oh, the yellow wagtail, I bird I've seen and captured but not so good as you did here. Great pictures.

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar