Ottar`s fotoblogg

torsdag 9. november 2017

Gresshoppesanger (Locustella naevia, Grasshopper Warbler)

Gresshoppesanger er vanskelig å se men lett å høre. Denne fant jeg ved Bjåvannet på Brusand i Rogaland i mai 2017.

Gresshoppesanger er en fugleart i sangerfamilien. Liten spurvefugl med stripet olivenbrun overside og brunhvit underside med svake stripeflekker i strupe og bryst. Litt større enn en løvsanger. Hanner og hunner har samme farge drakt. Fuglen er sky, holder seg helst på marken og unnviker å fly, den er derfor vanskelig å observere.  Om dagen holder den seg lavt i vegetasjonen, svært godt skjult. Man kan se den pile avgårde som en mus i gresset. Kjennes på sangen (særlig om natten). Sangen minner om lyden fra en stor løvgresshoppe.

Gresshoppesanger utbredt i hele Mellom-Europa nord til Sør-Sverige. Den hekker i store deler av Europa og nordlige deler av Asia. I Norge hekker den rundt Mjøsa og på Rogalandskysten og det er i Rogaland man har den største bestanden. Atlasundersøkelsen i 1994 anslo at det likevel var mindre enn 20 par som hekket i Rogaland. Det første reiret i Norge ble funnet på Sola i 1967.[2]

Gresshoppesangeren lever i åpne landskap, fuktige enger, våtmark, ved elvestrender og på heier. Den lever av edderkopper, snegler, insekter og deres larver.

Gresshoppesanger bygger sitt skålformede rede godt gjemt på bakken, og lages av strå, løv og gress. Hunnen legger 4 til 6 hvitfiolett flekkete egg.3 kommentarer:

 1. Very hard to get in England, beautiful speciws. My favourite is number three, fantastic Ottar.

  SvarSlett
 2. You have to be an expert to recognize this bird. There are quite a few birds that look more or less the same. A nice catch.
  Greetings, Kees

  SvarSlett
 3. Hello Ottar,
  Wonderful series of this little sparrow.
  All perfectly photographed, my compliments.
  Best regards, Irma

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar