Ottar`s fotoblogg

onsdag 17. oktober 2012

Bjørkefink (Fringilla montifringilla, Brambling)

Bjørkefink er en av mine favoritt fugler, for tiden har jeg en del som koser seg på foringsplassen.


Bjørkefink ble i eldre tid kalt bergfink. Størrelse som bokfink. Hannen i vår-/sommerdrakt med helsvart hode, rygg og hale, hvit overgump og underside; strupe og bryst rustgule. Vingene er svarte med enkelte lyse striper og bånd. Hunnen er gråbrunt spraglet på hode og rygg, og det er også ungfugler og hanner i høst-/vinterdrakt. Hunnen har også hvit overgump (bokfink grønn). Forekommer som hekkefugl over det meste av landet, men i Sør-Norge vanligst i høyereliggende skogstrakter, spesielt fjellbjørkeskog. Trekk- og streiffugl; kan i vinterhalvåret opptre i store flokker ofte i følge med bokfink, som den delvis ligner. Fuglebrettfugl om våren og delvis om vinteren, især på Sør- og Vestlandet. Norske fugler overvintrer hovedsakelig fra Sør-Skandinavia til Nord-Italia. Kommer tilbake til hekkeområdene i løpet av april/mai. Bjørkefink bygger reir i trær, oftest tett inntil stammen. Reiret er godt kamuflert og består av en fint flettet, dyp skål med fjær og strå. De 5–7 lyseblå eggene med mørke flekker minner om bokfinkegg, ruges i 11–12 dager før de klekkes.15 kommentarer:

 1. Så fine bilder av den.Ble så nydelig der den satt mellom bærene. Godt fotografert. Endelig er den kommet på foringen ved huset. Synes denne fuglen er så fin. Håper jeg også får noen bilder av den utover høsten.
  Hilda

  SvarSlett
 2. Beautiful, I cannot get them as nice as you did, fantastic photos.

  SvarSlett
 3. Wow, det er jo i verdensklasse! supert Ottar!

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av Bjørkefinken, det siste blir favoritt, med bær og vanndråper.

  SvarSlett
 5. These are both stunning photos! The birds are gorgeous and the pleasant backgrounds/perches add to the loveliness!!

  SvarSlett
 6. Dette er en av mine favorittfugler også! Men ser dem dessverre skjelden her oppe, en vår for flere år siden hadde vi dem jevnlig på fuglebrettet.
  Flotte bilder av finken!

  SvarSlett
 7. Hej Ottar!
  ja, vilka höjdar bilder på denna fina fågel. Skärpa, komp, färger och bakgrund allt är världsklass. Tycker nog bilden med de röda bären blir min favorit. Ja, verkligen underbara bilder!!
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvarSlett
 8. Hello Ottar this Fringilla montifringilla is really great, I've never been able to photograph it.

  SvarSlett
 9. Hei Ottar,
  Nydelige bilder av bjørkfinken! Flott lys og farger. Det er ikke ofte vi ser bjørkfink her, men kanskje finner den veien til foringsplassen snart!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 10. Ottar Jeez, I'm really just speechless! What a wonderful record of this tick! Brilliant colors, perfect background, sharp and colorful details, short class.
  Really big compliment.

  Helma

  SvarSlett
 11. Nåå, den var da nusselig:09

  SvarSlett
 12. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


  greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiants


  SvarSlett
 13. I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !

  ipad Video | Unlimited Movies | Special Effect | Forex | Stock Commissions

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar