Ottar`s fotoblogg

torsdag 7. juni 2012

Dvergspett (Dendrocopos minor, Lesser Spotted Woodpecker)

Dvergspett på Tengesdal i Bjerkreim. Satt på en stein og så på fuglelivet da denne kom flyvende og landet på stolpen med nebbet fullt av mat. Den satt ikke lenge før ferden gikk videre, sikker til reiret for å avlevere maten.

Den minste av spettene våre, på størrelse med gråspurv. Svart og hvit, hannen med rød hette, hunnen med hvit. Påtreffes som hekkefugl i alle fylker. Er vanligst i lavlandet, men også i fjellbjørkeskogen mot tregrensen. Arten er knyttet til områder med viktig innslag av løvtrær. Synes å ha gått tilbake i antall over store deler av landet i de senere år. Hekker gjennom Europa og videre østover gjennom Sentral-Asia til Stillehavet. Reiret plasseres i et hull i et dødt tre eller i en stubbe. Hunnen legger 3–8 egg som ruges i 10–12 dager før de klekkes. Overveiende standfugl, men deler av bestanden kan foreta kortere trekkbevegelser.

8 kommentarer:

 1. Flott bilde Ottar! Dette er en fugl jeg har tilgode å få på brikken! =)

  mvh

  Dagfinn

  SvarSlett
 2. Siste bildet var tøft med uvanlig positur!

  SvarSlett
 3. Veldig bra; særlig det første bildet :)

  SvarSlett
 4. Hello Ottar,

  what a nice bird. I only know the great spotted woodpecker, but these dwarf woodpecker is also a very nice bird. Beautiful details and shows you the composition of the 2nd photo is very nice choice.

  Greetings, Helma

  SvarSlett
 5. Fina bilder av en fågel som jag aldrig sett i naturen !

  SvarSlett
 6. Hei Ottar,
  Så flott denne var! Det må være moro å se en hakkespett som er så liten! Det siste bildet var artig, for det bærer preg av nysgjerrighet. Veldig bra!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 7. Dvergspetthannen er virkelig en vakker fugl! Har truffet på dvergspetten flere ganger selv, men aldri hannen med den vakre røde issen. Godt fanget!

  mvh Knut Børge

  SvarSlett
 8. Denne får jeg bare nyte... har ikke sett denne før. Den ligner veldig på hvitryggspetten. Men ser at den er mindre.
  Artig det siste bildet der den titter opp. Det første var så flott for der kan en se hele fuglen. Godt jobbet som alltid.
  Hilda

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar