Ottar`s fotoblogg

tirsdag 29. mai 2012

Heipiplerke (Anthus pratensis, Meadow Pipit)

Heipiplerke i kveldsol på Tengesdal i Bjerkreim.

Heipiplerke er en fugleart i erlefamilien. Kroppsstørrelse litt mindre enn linerle, gråbrun spraglet med gråhvit buk. Sangflukt som trepiplerka. Vil ha åpent landskap. Utbredt over hele Mellom- og Nord-Europa og østover gjennom Asia. Finnes over hele landet fra kystøyene til langt opp i snaufjellet og er en av fjellets vanligste fugler. Reiret legges på bakken, ofte under en tue. De oftest 5–6 eggene ruges i 11–15 døgn. Ungene forlater reiret etter 10–14 dager. Heipiplerka er en av de artene som oftest er vert for gjøkunger. Overvintrer i Sør- og Vest-Europa.7 kommentarer:

 1. Spesiellt det første bildet var et flott portrett av Heipipen. Det hekker et par rett ved hyttetomta vår, og det er første gang jeg har lagt merke til hvor fint den synger der den flyr fra den ene tretoppen til den andre.

  SvarSlett
 2. Spesiellt nr 1 ble et fint portrett av heipiplerka.

  SvarSlett
 3. Skarpe og fine bilder av lerka i flott kveldslys.

  SvarSlett
 4. Karakteristisk av heipiplerka dette der den sitter på pålen og speider/synger. Kveldssola gjør at du får det riktige lyset inn på motivet. Skarpt og fint gjengitte deltaljer i fjærdrakta. Synes heipiplerka har hatt en oppsving de siste årene her ute ved kysten på Hitra - dette er en fugl jeg treffer på både titt og ofte. Har du merket det samme i ditt nærområde?

  SvarSlett
 5. Det første bildet traff du virkelig godt med - veldig bra!

  SvarSlett
 6. Hello Ottar,

  voorla your first photo of the Meadow Pipit I really incredibly beautiful. Sharp and brilliant color.

  Greetings, Helma

  SvarSlett
 7. Flott foreviget hvor man sjeldent kommer tett på de.

  :) duy

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar