Ottar`s fotoblogg

fredag 17. juli 2020

SKJESTORK (Eurasian Spoonbill, Platalea leucorodia)

Denne Skjestork ble påtruffet i Orrevannet, Klepp på Jæren i vår (2020). En forholdsvis sjelden fugl her i Norge.

Skjestork er en fugleart i ibisfamilien. Den er ca. 80 cm lang, som er noe mindre enn en vanlig stork. Fjærdrakten er hvit med hengende nakketopp, og nebbet er langt, bredt og skjeformet.
Fuglene lever helst i ferskvann, men kan også klare seg i saltvann. De bruker flere timer hver dag på å spise. Med halvåpne nebb som de fører fra side til side leter de gjennom grunt vann på jakt etter mat. Så snart de merker en bevegelse slår de nebbet sammen, og insekter, skalldyr eller små fisk er blitt til skjestorkmat.  Skjestorkens nebb er ideelt utformet til å fange mat i grumset vann med, vann som ofte er svært rikt på vanninsekter.

Skjestorken hekker spredt blant annet i Sørøst-Europa, Sør-Spania og Nederland. Den er påtruffet en håndfull ganger i Norge.






1 kommentar:

  1. Hallo Ottar,
    En sjeldenhet hos deg og hos oss i Nederland kommer mange grupper med skjeekuler. Her bak huset mitt har jeg også en hel gruppe skjeekuler.
    Fint at du fremdeles kunne fotografere skjepper og flott at du "besøkte" dem med deg ;-)

    Hilsen Helma
    -----------------
    Hello Ottar,
    A rarity with you and with us in the Netherlands many groups of spoonbills come together. Here behind my house I also have a whole group of spoonbills.
    Nice that you could still photograph spoonbills and great that you were "visiting" them with you ;-)

    Greetings, Helma

    SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar