Ottar`s fotoblogg

torsdag 6. september 2018

Isfugl (Alcedo atthis, kingfisher )

During marking of birds by Gådå in Eigersund, Norway, got my friend Ivar Sleveland a Kingfishers in the net. It is the second time this year this has happened. A wonderful and exciting experience.  Kingfishers have in the last 10-years several times visited Eigersund municipality, Norway.
Under merking av fugler ved Gådå i Eigersund, fikk min venn Ivar Sleveland en Isfugl i nettet. Det er andre gang i år dette har skjedd. En flott og spennende opplevelse.

Isfugl har i de siste 10-år flere ganger besøkt Eigersund kommune.Isfuglen har Kraftig og langt nebb. Ryggen er lyst asurblå, og er ofte det første man ser når man skremmer opp fuglen og den forsvinner langs vannflaten på svirrende vinger. Den er lett å overse til tross for de sterke fargene, som fungerer overraskende godt som kamuflasje i skyggen.
Isfuglen flyr i en rask, rettlinjet flukt som kan avbrytes av stillestående svirreflukt over en vannflate, der den plutselig stuper ned og tar en fisk eller et vanninsekt. Byttet kan også fanges fra en utkikkspost, gjerne ei grein som er 1-3 meter over vannet.
Isfuglen hekker i bratte jord- og grusbakker, oftest ved vann. Her graver den 0,5–1 meter dype reirganger. Hunnen legger 6-7 egg i april-mai. De ruges av begge foreldrene i 19-21 dager. Ungene er flygedyktige når de er 23-27 dager gamle og de er selvstendige få dager senere. Vanligvis får isfuglen to ungekull per år.

Første sikre hekkefunn i Norge var ved Halden i 1962. Noen få reirfunn er gjort senere, blant annet opp til Sør-Østerdal. Isfugl er observert en rekke ganger i Norge, delvis midtvinters.

4 kommentarer:

 1. Hello Ottar,
  That's so nice.
  Great shots of this beautiful kingfisher. Special to see him in your own hands.

  Greetings, Marco

  SvarSlett
 2. Hello Ottar,
  Beautiful pictures of the kingfisher, the information is also perfect for reading.
  Best regards, Irma

  SvarSlett
 3. Hi Ottar,
  What a remarkable moment. It gave you splendid opportunities to observe the bird well.
  Greetings, Kees

  SvarSlett
 4. Hello Ottar,
  the kingfisher is also a beautiful bird to see.
  Unfortunately, a lot of kingfishers died in the Netherlands last winter due to the harsh winter we later had.
  Your photos are very beautiful and detailed.

  Greetings
  ----------------

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar