Ottar`s fotoblogg

fredag 10. mai 2013

Toppdykker (Podiceps cristatus, Great Crested Grebe)

Tok turen til Bjårvatnet på Brusand for å se etter Egretthegra som var observert der. Dessverre ble det lite hegre å se men fikk øye på en Toppdykker i praktdrakt som dykket på vannet. En fin erstatning da jeg heller ikke hadde denne på brikka.

Toppdykker er den største av de seks artene av dykkere som er observert i Norge. Undersiden er hvit, oversiden gråbrun. Vår og sommer har den en markert halskrave i svartbrunt og med svart, todelt topp. Arten hekker over store deler av Østlandet og på Jæren. Den har også hekket i flere vann i Nord-Trøndelag. Bestanden er størst i Akershus og Østfold. Reiret består av vannplanter og plasseres ved ferskvann, enten flytende eller i vannkanten. De 3–6 eggene ruges av begge kjønn i ca. 28 dager. Ungene blir flygedyktige etter 10–11 uker. Overveiende trekkfugl, men en del overvintrer langs kysten

5 kommentarer:

 1. Hej Ottar!
  Jätte fin bildserie på denna stora dopping.
  Ha en fin helg
  /Ingemar

  SvarSlett
 2. Jättefina bilder på doppingen! Trevlig helg :)

  SvarSlett
 3. Beautiful photos of the grebe, Ottar.
  The second with the fish in the beak is great.
  Best wishes, Irma

  SvarSlett
 4. Fin erstatning, som du sier. Har sett toppdykker et fåtall ganger, men har ikke fotografert den.
  Flotte bilder.

  SvarSlett
 5. I also find the grebe one of the finest waterfowl Ottar. His colors and especially his collar I find beautiful as those established during the courtship. You have another apar beautiful photos and even fish. That's not been able to do.

  Greetings, Helma

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar