Ottar`s fotoblogg

fredag 17. august 2012

Ringgås (Branta bernicla, Brant)

Ringgås ved Håstranda på Jæren.
Var en tur på Jæren i dag for å se etter Alaskasnipa, fant den og fikk noen bilder av denne. Mens jeg fartet litt på stranda fikk jeg øye på to Ringgjess, den ene kom ganske nærme der jeg hadde satt meg ned så jeg fikk noen brukbar skudd. Ringgås har jeg ikke sett før så det var stas å få de på brikka. To nye arter gjorde dagen vellykket.

Ringgås er en fugleart i andefamilien. Den har svart hode, hals og bryst og brunsvart rygg. En hvit flekk på hver side av halsen kan av og til se ut som en ring. Underart lysbuket ringgås. Rugefugl rundt det meste av Arktis.  Hekker hovedsakelig på mindre øyer og holmer langs kysten, gjerne i kolonier av varierende størrelse. Reiret plasseres i en grop på bakken og består av mose og gress og fôres med et tykt dunlag. De 3–5 kremgule eggene ruges av hunnen i 26–28 dager. Ungene holder seg sammen med foreldrene helt til vintermånedene. 
11 kommentarer:

 1. I dag fløy det kjempestore flokker med grågås over området her. Det er nok høsttegnet nummer en. Denne gåsa har jeg nok ikke sett før. Flotte bilder. I det siste kom den godt frem.
  Hilda

  SvarSlett
 2. Likte som Hilda det siste bildet best. Du har et imponerende artsmangfold på bloggen din. Savner litt fortelling rundt bildene. Ikke bare hvor bildene er tatt men også omstendighetene rundt bildene.

  SvarSlett
 3. Great pictures of these beautiful geese.
  Greetings Irma

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av ringgåsa ! Jeg er så dårlig på "kyst-fugler" så jeg syns det er fint at du skriver såpass mye om de forskjellige fuglene du legger ut bilder av. Det er lærerikt :) / Brit

  SvarSlett
 5. Hi Ottar,

  Also this series of three photos are a few more beautiful pictures. Beautiful color and clarity, and your information about this little goose is very useful.

  Sincerely, Helma

  SvarSlett
 6. Hi Ottar,

  I didn't know about these geese, new for me too! Very nice pictures with the blue water, beautiful!

  Greetings, Louise

  SvarSlett
 7. Men så många intressanta fåglar du får se! Denna är ännu en ny art för mej, fina bilder!

  SvarSlett
 8. Spennende med "nye" arter. Vet ikke hvilket bilde jeg ville valgt som favoritt, for jeg likte best alle;)

  SvarSlett
 9. Jakten på fine fugler fortsetter; artig å følge med på! :)

  SvarSlett
 10. Hei Ottar!
  Du er heldig som har så mange forskjellige arter innom deg nede på Jæren! Og jammen er du en dyktig fotograf som klarer å få dem med på brikken også, skarpe fine bilder, flotte omgivelser og godt komponerte bilder. Ringgåsa har jeg bare hørt om, så den hadde det vært artig å sett en gang, og snipebildene dine var flotte!
  Mvh Lillian

  SvarSlett
 11. Hej Ottar!
  Grattis till nya art och mycket fina bilder på denna vackra gås.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar