Ottar`s fotoblogg

lørdag 4. august 2012

Enkeltbekkasin (Gallinago gallinago, Common Snipe)


Enkeltbekkasin som plutselig dukket opp da jeg satt og studerte en Tornskate nær Helleland i Eigersund. Denne Enkeltbekkasinen hadde også unger som jeg skimtet innimellom siv og busker i myrkanten. Enkeltbekkasin med sin kamuflasjedrakt kan være vanskelig å se med første øyekast.
Enkeltbekkasin er den vanligste av våre bekkasiner, en tanke mindre enn dobbeltbekkasin. Brunspraglet, men med nesten hvit underside. Hekker i myrlendt terreng over hele landet fra kysten og opp til fjellet. Har en vid eurasiatisk utbredelse og hekker over det meste av Nord- og Mellom-Europa, foruten gjennom Sibir til Kamtsjatka og Alautene. 
Om våren og forsommeren, ofte i tåket vær, høres enkeltbekkasinens fluktlek i skumringen og om natten; en eiendommelig, mekrende lyd som frembringes ved at de ytterste halefjærene settes i vibrasjon når den med mellomrom stuper ned gjennom lufta. Denne lyden har gitt den lokalnavn som mekregauk, rossegauk, myrbukk, skoddeføll, tåkehest, himmelhest m.fl. Når den sitter på bakken, har den en tikkende lyd som frembringes gjennom nebbet.
Plasserer reiret i en gresstue nær vann. De 4 lyst grågrønne eggene med små brune flekker ruges av hunnen i ca. 20 dager. Etter klekkingen fordeler foreldrene ungene mellom seg og vokter dem i snaue 3 uker før de blir flygedyktige. Norske fugler er trekkfugler som overvintrer i Vest- og Sørvest-Europa.
8 kommentarer:

 1. ¸.•♫°`♡彡

  Fantástico!
  Bom fim de semana!
  Beijinhos.
  Brasil.

  ¸.•♫°`♡彡✿⊱╮

  SvarSlett
 2. Flott serie av Enkeltbekkasinen. Sjeldent å se bilder av bekkasin unger!

  SvarSlett
 3. Stunning Snipe pictures Ottar! #3 is beautiful with the reflection in the water and in picture #2, the bird is in a perfect "camouflage"...

  Have a nice Sunday,
  Louise

  SvarSlett
 4. Så fina de är! Jättefina bilder, där nr tre blev min favorit. /Susanne

  SvarSlett
 5. Enkelbekkasinen er meget sky og vanskelig å komme innpå. De er også vanskelig å finne da de trykker mye. Flott miljøserie du fikk Ottar.

  SvarSlett
 6. Very nice Ottar,

  I myself have never seen a Snipe for the lens before but hope to get it once.
  Beautiful colors and photo 2 and 3 are my favorite. Beautiful colors and nice sharp. Nice to have you on the 4th photo 2 copies have managed to empty.

  Greetings, Helma

  SvarSlett
 7. Det var en gode serie bilder av enkeltbekken... artig at du fikk med en unge også, ikke ofte å se dem.

  Hilsen Robert

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar