Ottar`s fotoblogg

torsdag 28. juni 2012

Sandlo (Charadrius hiaticula, Common Ringed Plover)

Sandlo ved Kvassheim på Jæren


En liten vadefugl med brun overside, hvit buk og strupe med svart halsring. Hvit panne under svart hodebånd som går bakover gjennom øyet.  Hekker med to underarter rundt det meste av Arktis og sør til Mellom-Europa, I Nore langs det meste av kysten og dessuten i visse høyfjellsområder. Reiret er en grunn grop i bakken og består av fin grus. De fire olivengrå eggene med mørke flekker ruges av begge foreldrene i 23–25 dager. Ungene er reirflyktere og blir flygedyktige ca. 24 dager gamle. Trekkfugl som overvintrer langs kystene av Vest-Europa og middelhavsområdet.


12 kommentarer:

 1. Oj va fina bilder - trevlig sommar :)

  SvarSlett
 2. Sandloen har så flotte mønster i fjærdrakten. Det er lenge siden jeg har sett den her på traktene. Flotte bilder av den.
  Håper du får varmere vær i helga.
  Hilda

  SvarSlett
 3. Hei Ottar,
  så flotte bilder av sandloen! Er dette en hunn? Det var mer svart rundt hodet på den jeg tok bilde av. En flott fugl iallefall og bildene dine viser som vanlig høy kvalitet, skarpt med fine farger og et flott miljø.

  Mvh Lillian

  SvarSlett
 4. Hei
  En flott serie av denne lille vaderen...
  Det er utrolig hvor nærme den kommer når en legger seg ned og venter på at den skal komme til deg..
  godt jobbet..

  SvarSlett
 5. Kjempeflotte bilder! Bilde nr. 2 er min favoritt, flotte farger! :)

  SvarSlett
 6. Her har du fanget sandloen i sitt rette element, alle bilder er fint belyst og gjennomtenkt komponert ! Nr 4 er min favoritt.

  SvarSlett
 7. Ottar,

  what an amazing beautiful pictures. Pretty sharp and the colors are so natural. Moreover, another magnificent composition. Here I am no exception in favorite because I love them all 4 favorite. Compliment. I would also like the google + on your blog under the log.

  Sincerely, Helma

  SvarSlett
 8. kjempe bra, ja sant det som vanlig :-)

  SvarSlett
 9. 4 fine bilder av sandloen. Skarpt og fine farger.

  SvarSlett
 10. Fine Bilder av sandloen i tareskogen. Digger selv denne fuglen. Vil også si grattis med vendehalsen, som du la ut tidligere. Flotte bilder!

  SvarSlett
 11. flott serie av sandloen, nydelige detaljer, tett på, fine fargertoner, like disse

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar