Ottar`s fotoblogg

lørdag 7. april 2012

Gråhegre

Ofte Gråhegre i Lygrefjorden, Egersund

Gråhegre er en fugleart i hegrefamilien. Tidligere kalt bare hegre eller heire. Har svært lang hals, lange ben og langt, spisst nebb. Omtrent en meter lang, men veier ikke mer enn ca. 1½ kg. Hvitt hode og hvit hals med en markert svart stripe fra øyet og bakover til den svarte, hengende nakketoppen. Oversiden gråblå, bryst og buk hvite. De brede vingene har en langsom slagtakt, og den flyr med hode og hals trukket tilbake i S-form. Vader ofte på grunt vann på næringsjakt. Utenom småfisk spiser den mus, frosk, insekter og andre smådyr. Er hos oss for det meste knyttet til kysten. Særlig tallrik fra Vestlandet til Trøndelag. Reir i bartrær og løvtrær, og særlig på Vestlandet også på bakken i fjellskråninger. Ruger oftest i kolonier. Trekk- og streiffugl som til dels overvintrer langs kysten. Ved ringmerking er alder opp til 20 år konstatert. 

10 kommentarer:

 1. Beautiful shots Ottar. The #1 in flight is stunning! I love them all.
  Have a great weekend,
  Louise

  SvarSlett
 2. Flotte bilder av hegra, Ottar!

  SvarSlett
 3. Kjempebilder =) Hegra er en flott fugl!

  - D

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av hegra. Har ennå tilgode å få like gode bilder av denne spennende fuglen som du serverer her Ottar. God påske :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 5. Flott serie av gråhegra. Tenkte selv at jeg ville ut i doghousen min der jeg vet hegra holder til. Har desverre ikke blitt enda.

  SvarSlett
 6. Hegra er den vanskeligste fuglen en kan fotografere synes jeg. Den flyr bare en nærmer seg. Vi har den ved flytebrygga, men det er ikke ofte vi kommer på godt fotohold.
  Du har fått gode bilder av den. Synes det er en flott fugl. Liker så godt de lange fjærene.

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Flotte bilder med en fortellende tekst til. Det er ikke alltid like lett å komme inn på denne fuglen, men her har du klart det.

  Hilsen Svein

  SvarSlett
 8. Likte det siste best i denne serien. Vakker fugl og ikke enkel å ha med å gjøre.

  SvarSlett
 9. I utgangspunnktet er jo dette fine artsbilder av gråhegre. Men synes du har "ødelagt" de med heftige effekter på bakgrunnen (støyfjerning/blurring?) I alle fall på bilde 2 og 4. Liker best fluktibildet som er skarpt og fint.

  mvh Espen

  SvarSlett
 10. Flotte bilder av denne sky arten.

  SvarSlett

Welcome to my photo blog!

Ottar