Ottars fotoblogg

søndag 30. oktober 2011

Toppand

Toppanda er av våre minste dykkender, vekt ca. ½–1 kg, lengde 43 cm. Hannen har svart overside, hode og bryst og lang nedhengende nakkedusk. Resten av undersiden er hvit. Hunnen er brun og ligner bergandhunnen, men har tendens til nakkedusk og betydelig mindre hvit flekk ved nebbrota enn berganda. Den holder mest til i vegetasjonsrike ferskvann. Hekkefugl i nordlige deler av Europa og Asia. I Norge mest vanlig i Nord-Norge, men hekker også spredt i Sør-Norge fra lavlandet til opp i fjellet, har økt i antall i landsdelen de siste tiårene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Welcome to my photo blog!

Ottar